Verkko-oppimisen kokoontumisajot

Kävin perjantaina 16.9. tutustumassa NET Forum Finland -tapahtuman antiin Helsingin Wanhassa satamassa.

Kävin perjantaina 16.9. tutustumassa NET Forum Finland -tapahtuman antiin Helsingin Wanhassa satamassa. Kyseessä on opetusalan kohtaamispaikka, jossa oppiminen ja teknologia ovat yhdessä esillä.

Käytännön kannalta parasta antia edusti Dellin sponsoroimana järjestetty GAFE:n, eli Google Apps for Education -kokonaisuuden, esittely. Toimistosovellusten ja Driven puoli oli jo ennestään tuttu, mutta Classroom oli vielä jäänyt kokeilematta.

itslearning-oppimisympäristötoimittaja tarjosi tuotekuulumisia osastollaan sekä seminaarislotissa mielenkiintoisen esityksen.

Oli miellyttävää kuulla, että itslearning on ostanut Fronterin ja kehittää sitä edistyneemmän tuotteen ehdoilla eteenpäin. Kenties tuotteet yhdistyvät tulevaisuudessa kokonaan – näinhän kaikenlaisissa fuusioissa tuppaa ennen pitkää aina käymään.

Seminaariesityksessä muistutettin, kuinka digitaalinen toiminta johtaa turhan helposti pinnalliseen koheltamiseen. Digitalisaatiosta puhuttaessa pitäisi muistaa myös aivojamme, jotka ovat kehittyneet nykyiseen kapasiteettiinsa 50 000 – 60 000 vuotta sitten, toisenlaisen informaatioympäristön ehdoilla.

Multitaskingia ei ole oikeasti olemassakaan, ainoastaan vaihteleva fokus kognitiivisten toimien välillä. Kunnollinen keskittyminen ja toistot sekä informaation lataamisen jälkeinen luova joutilaisuus ovat oppimisessa edelleen välttämättömiä. Jos haluaa muistiinsa muutakin kuin kohinaa.

Kuva: Pascal/Flickr (CC0 1.0)