Kuratointia museotiloissa ja verkossa

Pidimme muutama viikko sitten Kansallisgallerian kuraattoreille session museotyöhön liittyvästä sosiaalisesta mediasta ja muistutimme, että asiantuntijatyö on entistä enemmän työstä puhumista ja viestintää.

Pidimme muutama viikko sitten kollegani Sanna Hirvosen kanssa Kansallisgallerian kuraattoreille session museotyöhön liittyvästä sosiaalisesta mediasta.

Esittelimme sosiaalista mediaa yleisellä tasolla, perehdyimme Kiasman bränditoimituksen toimintaan ja kerroimme miten asiantuntija voi työssään hyödyntää uusia kanavia ja toimintatapoja.

Kannustimme kaikkia osallistumaan mm. seuraavilla teeseillä:

Jokaisen on tärkeää tiedostaa, että viestintä tapahtuu somevälineissä aidosti monelta-monelle. Some ei ole siis isompi megafoni, vaan kyse on laajemmasta muutoksesta.

Asiantuntijatyö on entistä enemmän työstä puhumista ja viestintää. Tämä on mahdollista integroida luontevaksi osaksi jokapäiväistä toimintaa, mutta saattaa vaatia totuttelua ja pientä välineiden haltuunottoa.

Yleisradion strategiapäällikkö Tuija Aaltoa mukaillen: “Mitä useammin __xx:läiset__ kertovat omasta arkipäivästään työssään, sitä enemmän suomalaiset tietävät, mitä kaikkea __xx__ tekee.” (Lisää oma organisaatiosi kohtaan xx!)

Esityksemme SlideSharessa: Museotyö somessa (Kansallisgallerian kuraattoritapaaminen 13.2.2015)

Kuva: Sigfrid Lundberg/Flickr (CC BY-SA 2.0)