Koulutusten kevät

Monenlaisia keväitä on toivotettu tänä vuonna, kuka mistäkin syystä. Omaa kevättäni leimaavat useammat koulutukset, joihin olen tavalla tai toisella päässyt mukaan.

Monenlaisia keväitä on toivotettu tänä vuonna, kuka mistäkin syystä. Omaa kevättäni leimaavat useammat koulutukset, joihin olen tavalla tai toisella päässyt mukaan.

Suurimpana ponnistuksena on ollut eilen päätökseen saatu Haaga-Helian Palvelumuotoilun perusteet – Learning by doing -koulutus, johon olemme osallistuneet koko tiimin voimin saadaksemme tukea uuden liiketoiminnan kehittämiseen. Asiakaslähtöinen palveluiden kehittäminen on jo jokseenkin tuttu juttu, mutta koulutus vahvisti asenteen tärkeyttä. Välineet eivät auta, jos (organisaatio) ei ole sisäistänyt ideologiaa! Toki koulutus avasi paljon myös palvelumuotoilumenetelmien kirjoa ja mahdollisuuksia.

Kollegalta saadun vinkkauksen seurauksena olen ollut mukana myös Snellman-kesäyliopiston Digiopus – kuinka rakennan digitaalista oppimateriaalia -verkkokoulutuksessa, joka tuli luentojen osalta juuri tänään päätökseensä. Aikataulu ei ole sallinut kuitenkaan kaikkiin luentostriimeihin osallistumista, eikä kaiken materiaalin penkomista, joten edessä on vielä “laiskanläksyjä”. Koulutuksen parasta antia ovat olleet erilaiset uudet digivälitteisen oppimisen välineet ja niihin liittyvät menetelmät, joita voin jakaa eteenpäin omassa organisaatiosani – valmiiksi jäsenneltyä materiaalia hyödyntäen.

Muutama viikko sitten vaihdoin lauantaivapaani Turussa pidettyyn GoogleAnalytics -kurssiin, jonka järjestämisestä vastasi DigiMama ry. Analytics on ollut toki kovassakin käytössä, mutta työtehtävien vaihtelevuudesta ja tuotteen ripeästä päivitystahdista johtuen halusin tehopreppauksen ja lisää digitaalista itseluottamusta analytiikkapuoleen. Nyt on taas homma hallussa.

Eikä siinä vielä kaikki. Nyt kun Markkinointi-instituutin ja Rastorin yhteenliittymä alkaa toimia tiiviimmin yhdessä, olemme päässeet osallisiksi myös oman organisaation tarjoamiin valmennuksiin. Kaksi iltapäivää haukkaava Myynti- ja asiakkuusvalmennus on puolivälissä ja ensi viikolla pääsen tarkastelemaan konsernitason uusia tuulia muutosvalmennuksen myötä.

Kuva: IQRemix/Flickr (CC BY-SA 2.0)