MyData 2017

Elokuu meni tiiviisti MyData-konferenssipöhinän merkeissä.

Osallistuin 30.8 – 1.9. pidettyyn MyData 2017 -konferenssiin suurella intensiteetillä. Henkilökohtaisen datan merkitys kasvaa, sen ympärille syntyy uutta liiketoimintaa ja sen käsittelyn sekä hallinnan lainalaisuudet ovat muutoksen kourissa, joten asia on kiinnostava monelta kantilta.

Erityisen tiiviin osallistumisestani teki se, että olin läsnä ns. kaksi hattua päässäni. Perinteisen konferenssiosallistumisen ja verkostoitumisen lisäksi osallistuin konferenssin järjestämiseen vapaaehtoisena. Vielä kesällä ajattelin osallistua rajatulla viestintätehtäviin liittyvällä kontribuutiolla, mutta loppujen lopuksi löysin itseni viestintää tekevien vapaaehtoisten tiiminvetäjän paikalta. Ja varsinaisen viestintäihmisen sairastuttua roolini kasvoi vielä asteen verran suuremmaksi.

Konferenssin anti oli monipuolinen ja viestintätehtäviin paneutuminen pakotti tutustumaan MyData-aihepiiriin pintaa syvemmältä jo ennakkoon. Eri teemakokonaisuuksia ja esityksiä oli niin valtava määrä, että sekä omaa konferenssipolkua että viestintää täytyi suunnitella huolella.

Aiheet liikkuivat käytännönläheisestä toiminnasta tulevaisuutta maalaileviin ideologisiin kokonaisuuksiin. Oma mielenkiintoni suuntautui erityisesti EU:n tietosuoja-asetusta koskeviin esityksiin, mutta muitakin helmiä löytyi.

Presentaatiotärpit:

Robert Madge – Impersonal Data and the GDPR – Minimising business risk, maximising individual control – Video / Diat

John C. Havens – Prioritizing Human Wellbeing for Ethical AI – Moving beyond GDP to prioritize human wellbeing – Video / Diat

* * *

Jossain määrin poikkeuksellisen konferenssista teki myös sen jakautuminen Suomen ja Viron välille. Ensimmäinen päivä konferenssista pidettiin Tallinnassa ja kaksi seuraavaa Helsingissä – ja ensimmäiset unconference-sessiot tietenkin laivalla. Kaksoiskaupunkijärjestelyt toimivat loistavasti ja vaihtuvat lokaatiot piristivät – joskin järjestelytyön määrä oli huomattava. Kiitos siitä asianomaisille tiimeille!

PS. Kaikki julkaistut esitykset löytyvät MyData-sivustolta
PS2. Konferenssinostoja ja jälkilöylyt saatavilla myös Twitterissä: @mydataorg