Matkarauhaa

matkarauhaa.fiMeno pääkaupunkiseudun julkisissa liikennevälineissä yltyy ajoittain siihen pisteeseen että jopa kaltaiseni velkainen vihreä harkitsee hankkivansa oman auton. Ylikalliit huoltokäynnit ja ilmastonmuutos saattavat kokemuksena voittaa osallistumisen levottomaan rähinöintiin.

Jonkinlaisia tulostavoitteita kohti pyrkivä HSL onkin muutaman asiakaspalautteen innoittamana pistänyt pystyyn hienon kampanjan matkarauhaa.fi. Ihmiset voivat toivoa Facebookissa tai kampanjasaitilla matkarauhatoiveita, jotka toimitetaan arvovaltaisille ihmisille. Lisäksi on suoritettu yleinen värijulisteiden jakelu liikennevälineissä ja asemilla.

Matkustan itsekin mielelläni ilman fyysisen tai henkisen väkivallan uhkaa. Olen kuitenkin negatiivinen ihminen: Kampanjan tavoitteeseen ei ikinä päästä sloganeilla, julisteilla tahi nettitoiveilla. Älkää ymmärtäkö minua väärin – arvostan tavoitteita, mutta arvostelen keinoja. Tässä tapauksessa tarvittaisiin ensisijaisesti lisää vartijoita ja itsepuolustusvälineitä.

Vai miten sinä ajattelit kertoa vieressäsi istuvalle elämäntapakriminaalisekäkäyttäjäavohoidokille ja sen kaverille että Helsingin seudun joukkoliikennevälineisiin on, by the way, julistettu Matkarauha vuodelle 2012? ”Hei dude, etkö huomannut julistetta? No tsekkaa sitten varastetulla älypuhelimellasi facesta miten tulee käyttäytyä.”

* Huom! Kirjoittaja tekee päivätöissään yhteistyötä kampanjan mainostoimiston ja digitoimiston kanssa. Ainakin toistaiseksi.