Laktoosivamma on

Meidän ruokakorimme maksaa todennäköisesti tuplasti enemmän kuin teidän. Syynä ovat kevyttuotteet ja vähälaktoosinen ruokavalio.

Nämä molemmat tuotesegmentit ovat kalliita kuluttajan kukkarolle. Arkijuustoa saa tarjouksesta kilon parilla eurolla, mutta vähärasvainen HYLA-juusto maksaa ehkä kaksitoista euroa kilo.

Kukaan ei pakota ostamaan kevyttuotteita, se on oma valinta enkä syytä siitä ketään. Ainoastaan toivoisin että Kansanterveyslaitoksen suositusten mukainen ruoka olisi hitusen halvempaa. Lenkkimakkaraahan saa halvalla.

Periaatteessa maitoperäisiäkään tuotteita ei ole pakko käyttää, mutta sen jälkeen ruokaympyrä ei olisi enää kovin täysipainoinen – Sanokoon vegaanit mitä tahansa. Joten ehdotankin että laktoositon vaihtoehto saisi tukea Kelalta tai muuten vaan muilta veronmaksajilta.

Mikäli ei halua kärvistellä kipeän vatsan kanssa, ovat vaihtoehdot vähissä.
Vaiva se on ilmavaivakin, joten pieruvammasta vitsailevien sopii tulla haistamaan että vieläkö naurattaa.

One thought on “Laktoosivamma on”

  1. Monesti ihmetyttää, miksi vain keliaakikot saavat ruokavaliotukea Kelasta. Meidän perhe voisi ottaa vastaan laktoosivammaisille, maitoallergisille, soija-allergisille ja viljayliherkille tarkoitettuja tukiaisia. Puhumattakaan korvauksista henkisistä kärsimyksistä, kun migreenin takia ei voi enää juoda punaviiniä. Se vasta syö naista, se.

Kommentointi on suljettu.